12.000 jaar Bos t'Ename tot leven

Het boek “12.000 jaar Bos t’Ename” beschrijft het leven in en rond het Bos t’Ename sinds de laatste ijstijd tot de dag van vandaag. Speciaal voor de lancering van het boek voorziet werkgroep Bos t’Ename een wandeling langs delen van het bos die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Het wandeltraject wordt doorspekt met verschillende activiteiten die het bos van vroeger en nu tot ...


Het boek “12.000 jaar Bos t’Ename” beschrijft het leven in en rond het Bos t’Ename sinds de laatste ijstijd tot de dag van vandaag. Speciaal voor de lancering van het boek voorziet werkgroep Bos t’Ename een wandeling langs delen van het bos die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Het wandeltraject wordt doorspekt met verschillende activiteiten die het bos van vroeger en nu tot leven brengt. Zo maak je kennis met het kappen van bomen die net zoals in de Middeleeuwen uitgesleept worden door paarden, worden er takkenbussels gemaakt, zie je het vuur in een bakoven waarin we bakken met granen die in het natuurgebied gekweekt worden, zie je verschillende prehistorische technieken of kun je samen met specialisten ter zake kennis maken met verborgen soorten die in het bos leven.

Bij het startpunt krijg je niet alleen een wandelkaartje. Je kunt er ook terecht als je verschillende verrekijkers wil testen of een hapje en een drankje wil nuttigen in het prachtige kader van het bos. Bos t’Ename is op dat moment ook de laatste halte van de container waarmee Natuurpunt zijn 20-jarig bestaan viert. Inschrijven voor deze gratis activiteit kan maar hoeft niet. Laarzen of stevig schoeisel zijn aangewezen.

Wil je meer horen? Dan kan dat tijdens een speciale webinarreeks op 24 november, 1 en 8 december. Info en inschijven hier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Natuurboederij Bos t'Ename
Boskant 56., 9700 Oudenaarde 50.8609939 - 3.6447072
Wanneer
24/10 om 13:30
Organisatie
Contact
pieterblonde@hotmail.com
Fax: 0488362279