Maak Oudenaarde mee!

Bedankt! We ontvingen heel wat input over jullie visie op de toekomst van Oudenaarde.
De periode waarbinnen ideeën konden worden ingediend, is afgelopen.
Nu is het dus aan ons…

LAATSTE NIEUWS

Weekend van de klant

5 en 6 oktober

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het nationale Weekend van de Klant! Tijdens dit weekend vol shopplezier worden klanten niet alleen op zaterdag in de watten gelegd, maar kun je ook op zondag naar hartelust shoppen en genieten in de Oudenaardse handelszaken.

In de periode tussen 23 september en 9 oktober zal aannemer Van Robays op verschillende plaatsen in de stad asfalteringswerken uitvoeren. 
Zo willen we ons wegennet in aanloop naar de winter opnieuw in prima staat brengen! 
De hinder wordt zo veel als mogelijk beperkt, en er is telkens een omleiding voorzien. 

Zie 'Meer lezen' voor locaties en exacte data.

Boomplantactie RLVA

Bestel nu jouw plantgoed

Nog tot eind oktober kan je aan voordelige prijs streekeigen plantgoed bestellen bij het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA). Streekeigen bomen en struiken passen niet alleen landschappelijk goed in onze streek, ze zijn ook perfect aangepast aan de plaatselijke groeiomstandigheden en doen het hier dus van nature goed. Bij de jaarlijkse boomplantactie heb je de keuze uit inheemse haagplanten, struiken en boompjes, hoogstambomen, hoog- of halfstammige fruitbomen, kleinfruit en klimplanten.
Meer informatie en de bestelbon vind je op www.rlva.be. De bestelde planten kan je dan afhalen op het gekozen verdeelpunt op zaterdag 30 november. 

Ook in Oudenaarde zijn we #goedopweg tijdens de Week van de Mobiliteit! Deze week vindt plaats van 16 tot 22 september en is hét festival van de duurzame mobiliteit. Tijdens deze week denken we even na over ons verplaatsingsgedrag en proeven we van de alternatieven. Want wie de overstap maakt, ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

De traditionele kerstmarkt en ijspiste worden dit jaar opgesteld van vrijdag 13 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Tot en met 26 december 2019 zullen naast de Markt ook de Kleine Markt en misschien het Droesbekeplein ingericht worden, vanaf 27 december maken we er nog een gezellig eindejaarsgebeuren van op het evenementenplein op de Markt (vanaf 2 januari worden de chalets afgebroken; de ijspiste blijft staan tot zondag).

Het stadsbestuur biedt opnieuw alle Oudenaardse verenigingen én handelaars de mogelijkheid zich kandidaat te stellen om een chalet uit te baten, tijdens volgende periodes:​

Ombouw rotonde Bruwaan N60

Start op 23 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 23 september met de ombouw van de rotonde op de N60 t.h.v. De Bruwaan (Samsonite). 

De rotonde krijgt een extra rijstrook, er komen vrijliggende fietspaden en het asfalt wordt vernieuwd vanaf de rotonde tot net voor de brug over de Deinzestraat (N459). De werken duren van 23 september tot december 2019, met voorbereidende werken vanaf 02 september. Deze timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Er wordt in twee grote fases, per weghelft, gewerkt. Hierdoor wordt de hinder voor het verkeer en de fietsers zoveel mogelijk beperkt.

Meer informatie vind je HIER.