Adriaen Brouwer Bierfeesten 2018

Stad Oudenaarde, brouwerijen Liefmans en Roman en organisatiebureau Pete’s Promotions werkten een feestprogramma uit waarbij iedereen, van horeca tot handelaars, betrokken is en samenwerkt. Het driedaagse volksfeest biedt van 22 tot en met 24 juni, verspreid over 8 feestpleinen, een mix van muziek, cultuur, sfeer en animatie doorheen de binnenstad. Jong en oud, Oudenaardist of bezoeker … de Bierfeesten worden dit jaar grootser en toegankelijker dan ooit.

BIERFEESTEN 2018: anders, grootser en spectaculairder!

8 feestpleinen, een omvangrijke organisatie en een uitgebreid feestprogramma om ‘u’ tegen te zeggen … De Bierfeesten pakken dit jaar, niet toevallig het Adriaen Brouwer-jaar, uit met een vernieuwd concept waarin gastvrijheid, sfeer en Oudenaards bier centraal staan.

De nieuwe Markt brengt de opvallendste vernieuwing: het binnenplein is niet langer afgesloten met hekken en tenten en creëert zo meer ruimte en openheid. Iedereen kan vanop de omliggende terrasjes de uiteenlopende optredens volgen. Glaasje leeg en zin in wat anders? Vanop dit centrale belevingsplein kom je makkelijk in de zeven andere feestzones met een ruim aanbod muziek, eten en drinken en animatie. Op maat van jong én oud.

Niet alleen de Markt, maar ook de Ham zet opnieuw grote namen uit de nationale en internationale muziekwereld op het podium. Bekende koppen delen er hun passie voor muziek op opzwepende, rustgevende of lyrische tonen. Voor wie het allemaal wat meer mag zijn, kan al van donderdagavond terecht op het feestplein Kaffee Hyppo, de ‘Vlasmarkt’ van Oudenaarde, voor hun aftrap van de Bierfeesten in thema Circus Hyppo. Een thema dat ze met funky dansmuziek, vuurspuwers en andere circusacts uitzingen tot zondagavond.

Ook De Woeker staat opnieuw paraat en brengt met comedy, optredens én Vlaamse stoverij de festivalsfeer naar de Bierfeesten. Wat verderop mixen dj’s op opzwepende tonen de jeugd in vervoering, want de Jeugdraad verzamelt voor deze editie heel wat toppers uit de muziekwereld.

Trek je met de kinderen naar Oudenaarde? Het feestplein Kadeefeesten haalt de gekste, spannendste en origineelste activiteiten uit de kast om de allerkleinsten te entertainen in een heus speelparadijs. Mama en papa kunnen ondertussen op zoek naar leuke koopjes, want de handelaars komen dit jaar naar buiten tijdens een vierdaagse Braderie. Snuisteren in hun gezellige winkelkramen kan van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni.

Geen Bierfeesten zonder Adriaen Brouwer

2018 is het jaar van schilder Adriaen Brouwer. Deze kunstenaar maakt integraal deel uit van de Oudenaardse culturele identiteit. Daarom organiseert het Museum van Oudenaarde (MOU) en de Vlaamse Ardennen van 15 september tot en met 16 december een kunstparcours en een prestigieuze tentoonstelling over het leven en werk van deze 17de-eeuwse Oudenaardse schilder. Een uniek gegeven, want het gekende Brouwer-oeuvre wordt voor de eerste keer samengebracht. Bovendien dankt één van onze bekendste streekbieren zijn naam aan deze bekende kunstenaar en levensgenieter. Al geproefd? Tijdens de Bierfeesten drinken we er alvast eentje op zijn gezondheid!

 

Terug naar nieuwsoverzicht