12 - 17 JAAR

Het jongerenatelier verruimt je blik: je leert (anders) kijken naar de wereld om je heen. Vanuit je eigen leefwereld onderneem je een experimentele, artistieke zoektocht. 

Elke klas heeft twee leraren, die elk vanuit hun opleiding/specialisme, maar vooral door de kruisbestuiving van die achtergrond, de leerlingen begeleiden. 

Jongeren kunnen dus een persoonlijke beeldende zoektocht ontwerpen, met de leraar als klankbord en gesprekspartner.  

Het aanbod is zeer ruim en de mogelijkheden eindeloos: textiel, fotografie, webdesign, striptekenen, 3D, film, ruimtelijk ontwerpen, waarnemingstekenen, architectuur, Photoshop, SketchUp, enz.

De jongeren kunnen les volgen op woensdag- en vrijdagavond of zaterdag. 

Inschrijven vanaf 4 juni '18 tot uiterlijk 29 september '18 tijdens de secretariaatsuren.

Opleidingen 12 tot 17 jaar

In dit atelier krijgen jongeren de kans om zowel hun tekenkundige als hun grafische kwaliteiten te ontplooien. Het ‘voorstellen’ staat centraal in dit atelier: leerlingen proberen ideeën vorm te geven in verschillende media (illustraties, animaties, 2D-3D, enz.) om deze nadien voor te stellen aan mensen. Dit proces is niet vanzelfsprekend. Daarom worden de studenten steeds uitgedaagd om hun grenzen te verleggen, zowel beeldend als inhoudelijk. Dit doen ze met behulp van opdrachten.