RetroRonde

Oudenaarde goes retro op 15 & 16 juni 2019

Toen voedingssupplementen nog van koninginnebrij werden gemaakt en een helm van worsten, toen een zonnebril nog diende om het stof uit je ogen te houden en remhendels om te remmen… toen werd de Ronde van Vlaanderen ook al gereden. Ieder jaar flitst Oudenaarde de wielerliefhebbers terug naar die prille pionierstijden tijdens de Retro Ronde van Vlaanderen. Op zondag 16 juni 2019 worden de stalen oldtimerfietsen en de wollen koerstruien uit de mottenballen gehaald voor een tocht van 40, 80 of 120 km door het historische landschap van Vlaanderens Mooiste. Smaak- en sfeervolle bevoorradingen zorgen voor de nodige energie. Of je nu zelf op je stalen ros stapt of je moedigt de retrohelden aan langs de kant van de weg, je zal de koerssfeer van weleer niet mislopen. Haal je stalen ros van stal, pluk die gebreide koerstrui uit de kast en fiets met ons mee! Inschrijven en programma via www.retroronde.be

Nieuw!

Ook niet-fietsers kunnen zich dit jaar een weekend lang laten onderdompelen in de schone oude tijd met een heleboel randanimatie.

Op zaterdag 15 juni kan je al in de sfeer komen tijdens de wielerrommelmarkt (10u-16u) en een ware koers op rollen (14u00-18u00) op het binnenplein van de Abdij Maagdendale. Op zaterdagavond (van 19u00 tot 1u) breng je best je vintage outfit en dansschoenen mee want Radio Modern komt naar Oudenaarde! Gooi die benen los!

Op zondag 16 juni wordt de Markt van Oudenaarde als het ware omgetoverd tot een vintage plaats met verschillende ‘retro’-activiteiten, terwijl de kasseien en boompjes van de Abdij van Maagdendale heel even het decor vormen voor een ludieke Ronde van Vlaanderen van lang vervlogen tijden.

Het volledige programma vinden jullie in onderstaande brochure.

 

Terug naar nieuwsoverzicht