Fototentoonstelling: DE RONDE

door de lens van persfotograaf David Stockman en collega’s

Datum
vrijdag 22 maart 2019 - 13:30 tot zondag 07 april 2019 - 17:30
Prijs
GRATIS

Naar goede gewoonte organiseert de cultuurdienst een fijne tentoonstelling in het kader van de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Schilderijen, cartoons, foto’s , keramiek,… verschillende artistieke technieken van zowel professionals als liefhebbers passeerden al de revue.

Dit jaar zoeken we het niet te ver en vinden we een samenwerking met streekgenoot en persfotograaf David Stockman. David gaat en staat voor zijn beroep waar menig fervent wieleramateur alleen maar kan van dromen: dichtbij het koerstoneel, in binnen- en buitenland, in het veld, op de piste, tijdens Rondes en klassiekers.

David Stockman brengt een deel van de koers, in dit geval De Ronde van Vlaanderen, naar Oudenaarde. En dit samen met collega’s van o.m. Belga en PhotoNews: Ashley Norris, Luca Bettini, Chris Auld, Luc Claessen, Cor Vos, Peter De Voecht, Peter Deconinck, Graham Watson, James Startt, Jan De Meuleneir, Yorick Jansens, Jered Gruber, Vincent Kalut, Klaas Jan Van Der Weij, Gregory Van Gansen, Nico Vereecken en Dirk Waem.

De stemmige kapel van het oud-Onze-Lieve-Vrouwhospitaal in de Sint-Walburgastraat, leent zich perfect als tentoonstellingslocatie waar, in een haast sacrale stilte, beelden voor zich spreken.

Foto’s van heroïsche strijdtaferelen, eigen aan de Ronde, zoals u nog nooit zag!

 

 

Van 22 maart tot en met 7 april 2019

Telkens van woensdag tot en met zondag, van 13u30 tot 17u30.

Tijdens het Rondeweekend op 6 en 7 april 2019 ook open in de voormiddag!