SHOWCASE

Lokale helden aan zet tijdens tweede editie van SHOWCASE in Oudenaarde

Datum
vrijdag 26 april 2019 - 20:00
Type
Prijs
Gratis

Op vrijdag 26 april organiseert de dienst cultuur van de stad Oudenaarde samen met de werkgroep Muzikantentreffen de tweede editie van de SHOWCASE. Net zoals in 2017 zullen 8 rasechte Oudenaardse bands of muzikanten het tegen elkaar opnemen en kans maken op mooie prijzen. Voor de gelegenheid zal de Sint-Jozefskerk omgetoverd worden tot een ware muziektempel.

De stad voert al een aantal jaar een beleid ter ondersteuning van lokale bands en muzikanten. Zo werd een repetitiekot gebouwd, worden er regelmatig workshops en infosessies georganiseerd in samenwerking met de werkgroep Muzikantentreffen en werd de muziekcheque in het leven geroepen, waarbij organisatoren een financieel duwtje in de rug krijgen bij het boeken van Oudenaardse bands. In 2017 werd in dit kader de eerste editie van de Showcase georganiseerd en dit jaar komt er, wegens groot succes, een vervolg. Stefaan Vercamer, nieuwe schepen van cultuur: “We willen de komende jaren Oudenaards talent blijven aanmoedigen om te musiceren, het publiek de kans geven om hun lokale talenten te ontdekken én samenwerkingen tussen muzikanten, bands, organisaties, festivals en muziekprogrammatoren verder stimuleren. Op nog meer evenementen in onze stad moet talent van eigen bodem  kunnen optreden.”

Inschrijven voor de preselectie voor de Showcase kan van 17/1 tot 17/2 op www.vi.be. De inschrijving is pas geldig na het invullen van alle verplichte velden en het delen van minimum 3 demonummers, een aantal foto’s en een biografie. Er zijn 2 belangrijke voorwaarden: minstens één van de bandleden dient in Oudenaarde te wonen en de bands moeten eigen werk brengen, dus geen covers. De pre-selectiejury zal uit alle inschrijvingen 8 finalisten en 2 reservefinalisten selecteren, die persoonlijk verwittigd zullen worden.

Tijdens de Showcase zullen de 8 finalisten 20 minuten lang het beste van zichzelf kunnen geven voor een professionele jury en maken ze kans op diverse prijzen, waaronder enkele felbegeerde plaatsen op verschillende podia van lokale evenementen zoals de AB Bierfeesten en Bizonrock!!

De Showcase is een initiatief van de werkgroep Muzikantentreffen, een samenwerking tussen enkele gepassioneerde muzikanten, Jeugdhuis Canavia, Muziekhandel Oudenaarde en de dienst Cultuur van stad Oudenaarde. Deze editie van de Showcase kadert in Lokale Helden, een initiatief van Poppunt.

 

SHOWCASE - Vrijdag 26 april 2019, 20u - Sint-Jozefskerk Oudenaarde