Openbare onderzoeken

 • Bauwens - Schoolstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 19/4/19 t/m 18/5/19
 • Callens - M. Casteleinstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 19/4/19 t/m 18/5/19
 • Ducatilon - Sompelstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 22/4/19 t/m 21/5/19
 • D'Heere - Landlos - omgevingsvergunning - ter inzage van 23/4/19 t/m 22/5/19
 • Kuwait Petroleum Belgium nv - omgevingsvergunning - ter inzage van 26/04/2019 tem 25/05/2019
 • Plan-MER voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 - ter inzage tem 18/06/2019
 • Nobels - D. Waelkensstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 3/5/19 t/m 1/6/19
 • Berte -Pelikaanstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 3/5/19 t/m 1/6/19
 • Van Hulle - Wolvenstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 6/5/19 t/m 4/6/19
 • Firmin Ottevaere & Co nv - omgevingsvergunning - ter inzage van 17/05/19 tem 15/06/19
 • Schietecatte - Den Osse - omgevingsvergunning - ter inzage van 15/5/19 t/m 13/6/19
 • Vande Putte - Vogelkersstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 20/5/19 t/m 18/6/19
 • DBD Homes - Stationsplein - omgevingsvergunning - ter inzage van 20/5/19 t/m 18/6/19
 • Matthys - Vaddenhoek - omgevingsvergunning - ter inzage van 20/5/19 t/m 18/6/19
 • Vanden Broecke - Berchemweg - omgevingsvergunning - ter inzage van 20/5/19 t/m 18/6/19
 • Tessimmo - P. Vander Scheldenstraat - omgevingsvergunning - ter inzage van 24/5/19 t/m 22/6/19

Op donderdag 30 mei is het Dag van de Marktkramer! De klanten op de markt worden verwend met een kleine attentie en de meeste marktkramers bieden hun klanten een bloemetje aan. "De Alfredo's" zorgen voor een gezellige, muzikale sfeer. Na jouw bezoekje aan de markt, kun je bij de horeca op en rond de markt uitrusten en genieten op een terrasje in de zon.

Tijdens het lang weekend van Hemelvaart (30 mei - 2 juni) organiseert Radio 2 de eerste editie van Straat Préféré, het grootste burenfeest van ‘t land. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ roepen ze alle buren in Vlaanderen op om dat weekend samen te komen. En of dat nu voor een barbecue is, een kubb-tornooi of voor een groots opgezet straatfeest, dat maakt niet uit, zolang het maar onder buren is!

Radio 2 stuurt de presentatoren uit om de buren te vergezellen en live liedjes te draaien op verschillende burenfeesten. 

Interesse? Jouw initiatief kun je registrerenop de website van Radio 2 en wie weet komen de Radio 2-presentatoren wel live bij jou in de straat uitzenden!

Stad Oudenaarde organiseert een actieve gezinszoektocht aan de Donkvijver. In deze zoektocht wordt jong en oud uitgedaagd om tien verschillende sportfiguren rondom de Donkvijver te gaan opsporen aan de hand van leuke weetjes en tips die met een QR-code kunnen worden verkregen.

Iedereen kan vrij deelnemen aan de zoektocht, een infobord aan The Outsider legt je uit hoe je van start kan gaan!

Van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei kunnen kinderen met een beperking bij de Oudenaardse Speel-o-theek gratis Tovertafel Sprout komen uitproberen! De Tovertafel Sprout is een speels product waarbij interactieve spelletjes op tafel de kinderen activeren en verbinden. Een beamer met sensoren detecteert de bewegingen van de kinderen en reageert daarop. De kinderen kunnen bijvoorbeeld verfballonnen of ufo’s doen ontploffen. Interesse? Schrijf je in via speelotheek@oudenaarde.be

Tijdens het hemelvaartweekend (van 30 mei tot 2 juni) vindt de tiende editie plaats van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Vier dagen lang fietsen duizenden zielsgenoten voor het goede doel. Op zondag 2 juni is Oudenaarde middagstad. We maken er een echt volksfeest van, waarvan de opbrengst volledig naar Kom op tegen Kanker gaat. 

Oproep: onze stad wil zich niet laten kennen en gaat de uitdaging aan met andere gaststeden in de strijd om de trofee! Om 11.30 uur wordt een lange mensenketting gevormd op en rond de Markt om de pelotons van de 1000 km warm te onthalen. Mobiliseer vrienden, familie en buren of breng je hele vereniging mee en kom allemaal in dezelfde outfit! Maak spandoeken en zorg dat je gezien wordt!

Kadeefeesten 2019

Speelgoedbeurs

Heb jij thuis nog speelgoed in een hoekje liggen dat je niet meer gebruikt?

Dan is de speelgoedbeurs van de Kadeefeesten op 29/06 het ideale moment om het een tweede leven te geven!

In Plezier & Passie volgt de Nederlandse televisiezender RTL enthousiaste Nederlanders die met veel plezier en vol passie hun vrije tijd invullen.

Voor het ultieme vakantiegevoel is er Fiesta Europa, de gezelligste en authentiekste Europese specialiteitenmarkt die rondtoert in Vlaanderen en omstreken.

Samen met de provincie Oost-Vlaanderen werken we aan de participatieve opmaak van een masterplan voor het gebied Oudenaarde Linkeroever. Alle ruimtelijke ambities worden op elkaar afgestemd.

De leegstaande sites Santens en Alvey vragen om een nieuwe invulling. De steenbakkerij Vande Moortel en het sportcentrum willen uitbreiden. We bekijken ook het gebied op de rechteroever. Dit doen we in functie van de landschappelijke samenhang van beide Schelde-oevers. Al liggen alle aandachtsgebieden op de linkeroever.

 

 

We trekken op zondag 26 mei met z'n allen naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen.

Deze paasvakantie organiseerde de stad samen met de marktcommissie een promotieactie om de belevingswaarde van de wekelijkse markt te verhogen. 
Wie op donderdag 11 of donderdag 18 april vier aankopen deed op de markt, maakte kans op één van de 100 aankoopbonnen.

Tijdens het hemelvaartweekend (van 30 mei tot 2 juni 2019) vindt de tiende editie plaats van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Vier dagen lang fietsen duizenden zielsgenoten voor het goede doel. Op zondag 2 juni is Oudenaarde middagstad.