Mountainbike van Vlaanderen VTT

Mountainbike van Vlaanderen VTT, editie 2 - zaterdag 11 augustus Vorig jaar mochten we op de eerste editie van de Mountainbike van Vlaanderen VTT meteen 905 deelnemers en zeer veel positieve reacties ontvangen. Ook dit jaar zijn we weer van de partij in Oudenaarde, en dat op een volledig vernieuwd parcours! Voorinschrijven kan sinds nu en biedt enkele mooie voordelen! We bieden dit jaar twee ...


Mountainbike van Vlaanderen VTT, editie 2 - zaterdag 11 augustus

Vorig jaar mochten we op de eerste editie van de Mountainbike van Vlaanderen VTT meteen 905 deelnemers en zeer veel positieve reacties ontvangen. Ook dit jaar zijn we weer van de partij in Oudenaarde, en dat op een volledig vernieuwd parcours! Voorinschrijven kan sinds nu en biedt enkele mooie voordelen!

We bieden dit jaar twee afstanden aan: 57 en 46 km. Starten doen we rustig, met de leuke singletrackjes naast de donkvijver van Oudenaarde, en de zachte aanloop via de Scheldeboorden. Indruk maken op je fietsmaten doe je daar beter nog niet: spaar je benen, want op de terugkeer van Kluisbergen naar Oudenaarde wachten genoeg hoogtemeters om de ware krachtverhoudingen te tonen ;-)

In en om Kwaremont zal je al snel voelen of je een goeie dag hebt of niet: als opwarmer voor de Kluis gaat het al enkele keren flink omhoog. De Pensemont, berucht bij iedereen uit de streek omwille van zijn minutenlange stijging, is de poort richting paradijs... of de hel? ;-) In het Kluisbos wacht heel veel lekkers, en niet alleen op onze eerste bevoorrading... Vooral de zeer lange privépassages die we voor jullie hebben voorzien, bevatten bergop en bergaf erg veel lekkers om duimen en vingers af te likken! U bent gewaarschuwd: schrik niet als u onderweg een neergestort vliegtuig, een spookkapel, of een roversdorp passeert!

Na de lange Kluispassage wachten enkele van Vlaanderens bekendste hellingen: laat de Sagan of Van Avermaet in u los tijdens de passage over de top van de Oude Kwaremont en een offroad alternatief voor de Paterberg. Maar hou nog ietwat reserve, want er wacht nog een klassieker onder de mountainbikeklimmingen waar de smalle bandjes geen kans zouden makken: het Leo Pironpad. Wie zo diep in de toertocht omhoog fietst op deze rock garden ‘avant la lettre’, mag in de après terecht stoefen bij zijn fietsmakkers! Na deze stevige klim wacht bevoorrading 2 en meteen nadien de laatste obstakels voor de vlot lopende slotkilometers: de kasseien van de Steenbeekdries, een uitdagend lusje voor de lange afstand in Etikhove, en vervolgens nog een laatste ‘rock garden’ in Leupegem... Aan de streep wacht voor alle deelnemers een gratis Ename abdijbier!

Het verschil tussen de 46 en de 57 km zit niet alleen in de kilometers, maar vooral ook in de hoogtemeters (respectievelijk 650 versus 900 hm). We knipten voor onze korte afstand enkele van de zwaarste lussen weg: de ‘oude Oude Kwaremont’, twee o zo mooie maar zware klim/daallussen in de privépassage in het Kluisbos, het finale lusje in Etikhove, en daarnaast in het begin ook een stukje van de singletracks langs de donkvijver. Deelnemers aan de VTT kunnen deze vijf lusjes ‘à la carte’ toevoegen/wegknippen aan/uit hun traject!

Voorinschrijven kan vanaf nu, en dat https://my2.raceresult.com/102193/registration?lang=nl

Waarom voorinschrijven?
1. U bezorgt uzelf zo 2 euro korting (met vergunning: 6 euro tegenover 8 euro. Zonder vergunning: 8 euro tegenover 10 euro).
2. U hoeft niet meer aan te schuiven aan de start, want u krijgt uw startpakket op voorhand opgestuurd.
Én 3: u maakt in tegenstelling tot de daginschrijving kans op een Specialized MTB + positiebepaling door S-Bikes in Geraardsbergen, ter waarde van 2000 euro!

De VTT wordt opnieuw georganiseerd in het kader van de driedaagse Mountainbike van Vlaanderen, naast een driedaagse wedstrijd voor competitierenners en de goed getrainde recreant, en kidswedstrijden op zondag.

Praktische info:

Datum: zaterdag 11 augustus 2018.
Adres: Minderbroedersstraat, Oudenaarde.
Parking: Verschillende verharde parkings zijn gratis voorzien. Volg de signalisatie.

Inschrijvingen: van 7u30 tot 11u30 in het tentencomplex op het donkvijverdomein.
Deelnameprijs: VVK 6 euro met vergunning, 8 euro zonder vergunning. ADK 8 euro m.v., 10 euro z.v.
Afstanden: 46 en 57 kilometer
Bevoorradingen: twee voor beide afstanden (+ toiletten). Met o.a. Enervit sportdrank en energierepen, Vondelmolen peperkoek, bananen, appelsienen, water, rijsttaartjes, gummibeertjes, chips, ...

Inbegrepen: gratis Ename abijdbier, zelfklevende framesticker/wegwijzer dankzij PrintMagazijn, gratis Morgan Blue samples en professionele bikewash, gratis chiropractor, een bewaakte fietsenparking, gratis reparatie- en ophaaldienst (met dank aan Bikeking en Orfys) bij pech, gratis douches, gezellig cateringdorp, ...Meer info: http://www.mountainbikevanvlaanderen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Donkvijver
Donkstraat , 9700 Oudenaarde 50.8415086 - 3.5828343
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 6.0