KruipOlie

Een onmogelijk trio baant zich een weg. Botsend, wringend, splijtend doorheen muziekstijlen met van de pot gerukte akoestische en elektrische songs en heerlijk absurde vondsten. Het tempo ligt hoog, te hoog. Eén van de drie mannen valt even uit, na een reset en een druppel olie staan ze er weer.


Leurentop, een droogkomische, uiterst gestructureerde jongeman, die in zijn vrije tijd kermiskoersen rijdt maar niet wint, heeft een lading ijzersterke nummers gecomponeerd. Hij speelt ze recht toe recht aan zonder tierlantijntjes.
De bassist, Poppeliers, zegt dat hij naar schoonheid verlangt (al speelt hij op een oerlelijk instrument), zegt dat een duo beter is dan met drie, dat hij introvert, opportunistisch en vooral pretentieus is. Zeker wat betreft zijn eigen composities. Hij speelt meestal naar binnen toe.
Vermeulen, denkt dat hij (nog steeds) grappig is. Hij is ervan overtuigd dat een optreden niet geslaagd kan zijn zonder show, visuals, uitgekiende acts, clownerie, acrobatie, prachtige decors en vooral niet zonder hem. Hij weet zeker dat hij nog steeds graag gezien is. Hij speelt té veel.

Een onmogelijk trio baant zich een weg.
Botsend, wringend, splijtend doorheen muziekstijlen met van de pot gerukte akoestische en elektrische songs en heerlijk absurde vondsten. Het tempo ligt hoog, te hoog. Eén van de drie mannen valt even uit, na een reset en een druppel olie staan ze er weer.

‘KruipOlie’ is een dolle rit waar de waanzin toeslaat in de teksten. Met een heerlijk absurde toets slinger je mee tussen muzikale verrassingen en visuele snoepjes, waar er ook ruimte is voor poëzie, melancholie.


Concept, spel, tekst en muziek: Geert Vermeulen, Walter Poppeliers, Arne Leurentop
Regie: Pieter-Jan De Wyngaert en Dries Helsen
Decor en vormgeving: Geert Vermeulen, Fernand Mausen en Benny Stessens
Techniek: Harm Op de Beeck
Kostuums: Mieke Vermeiren
Foto: Bert De Mulder
Affiche: Els Vandervoort
Videobeeld: Dimitri Gielen en Gerlinde Hoskens
Productieleiding: Gerlinde Hoskens voor vzw Ottorongo, vzw Maniak
Met dank aan Marc Janssens, Anneke Goossens, Hans Mullens en CC De Werft Geel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Woeker
Woeker 3, 9700 Oudenaarde -
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
dienst cultuur Oudenaarde
Prijs
€ 15.0