Fotografie workshop masterclass fotoanalyse en creativiteit

Je bent niet 100% tevreden over je foto’s, je weet vaak niet goed welke onderwerpen interessant zijn en je wil graag een sterkere eigen visie of stijl ontwikkelen. Herkenbaar? Dan is deze workshop Fotoanalyse en Masterreview ongetwijfeld iets voor jou.


Tijdens deze workshop leer ik je een betere fotografische blik ontwikkelen. We leren foto’s beschrijven, analyseren en interpreteren. Je leert waarom bepaalde beelden werken en andere niet, en krijgt een heleboel tips en tricks mee naar huis die daarbij kunnen helpen. Opgelet: tijdens deze workshop gaan we het veld niet in, het is de bedoeling om intensief bij te leren over de essentie van fotografie.

PROGRAMMA

We starten met het bespreken van het belang van een eigen visie en stijl aan de hand van een analyse van het werk van andere fotografen. Je wordt uitgedaagd om na te denken over je eigen fotografische drijfveren: door even stil te staan bij jouw persoonlijke redenen om te fotograferen, leer je gerichter op zoek te gaan naar bepaalde onderwerpen en hoe je ze best in beeld kunt brengen.

Later in de voormiddag gaan we over tot de fotoanalyse en bespreken we een aantal van mijn beelden en die van andere fotografen.

In de namiddag wordt het portfolio van elke deelnemer besproken en geëvalueerd. Via positieve en kritische feedback leer je je eigen talenten kennen. Techniek, creativiteit en kwaliteit komen hierbij uitgebreid aan bod. We eindigen de dag met een vragenuurtje.

IS DEZE WORKSHOP GESCHIKT VOOR JOU?

Deze workshop is minder geschikt voor beginners. Het is aanbevolen dat je al over een redelijk portfolio beschikt.

WAT IS INBEGREPEN?

Persoonlijke begeleiding: de groep wordt bewust klein gehouden om dit te garanderen
Specifieke cursus (in pdf) rond het ontwikkelen van een eigen stijl en visie met een heleboel praktische tips en voorbeelden
Persoonlijke opvolging na de workshop via e-mail
Een foto-opdracht voor thuis, die na de workshop via Skype individueel besproken wordt.
Broodjeslunch en alle (niet-alcoholische) dranken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Braambrugstraat 20, 9700 Oudenaarde
Braambrugstraat 20, 9700 Nederename 50.862465 - 3.640252
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 229.0