Festival van Vlaanderen - De schilderijen van Adriaen Brouwer tot leven gebracht!

ZEFIRO TORNA - Allegoria Over Engelen en Duvels, Sottigheden en Dwaesheden,... Zefiro Torna schetst in Allegoria een muzikaal beeld van de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden aan het einde van de 16e eeuw en de 17e 'gouden' eeuw. Leidraad hiertoe zijn de allegorische thema's die we rijkelijk terugvinden in de grafiek en schilderkunst als Adriaen Brouwer, de oude en de jonge Pieter Breughel, ...


ZEFIRO TORNA - Allegoria

Over Engelen en Duvels, Sottigheden en Dwaesheden,...
Zefiro Torna schetst in Allegoria een muzikaal beeld van de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden aan het einde van de 16e eeuw en de 17e 'gouden' eeuw.
Leidraad hiertoe zijn de allegorische thema's die we rijkelijk terugvinden in de grafiek en schilderkunst als Adriaen Brouwer, de oude en de jonge Pieter Breughel, Frans Hals of Jan Steen. Deze symbolische voorstellingen leren ons iets over de toenmalige maatschappelijke verhoudingen, de heersende moraal, sociale gedragingen en levensomstandigheden. Zij reiken ons zinnebeeldige thema's aan als Wijsheid versus Dwaasheid of 'Boertigheden'. Dood en Vergankelijkheid, Liefde en Ijdelheid.
Zefiro Torna put uit een schat aan pittoreske volks- en geuzenliederen en uit lied- en madrigalenbundels van uitgevers, dichters en componisten als Bredero, Vallet, Padbrué en Hacquart.
De gestileerde, poëtische muziek van de burgerij verhoudt zich moeiteloos tot de jolige volkse muziek van de speelmannen. De amusante maar ook ontroerende muziekvoorstelling Allegoria brengt de schilderijen van Adriaen Brouwer en consoorten weer tot leven.
Het vocaal-instrumentaal ensemble Zefiro Torna werd opgericht in 1996. Zefiro Torna bestaat uit musici die hun sporen verdienden bij gezelschappen als Huelgas Ensemble, Collegium Vocale Gent, Capilla Flamenca en LOD.
Zefori Torna verwierf internationale faam met zijn veelzijdige aanpak.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Sint-Walburga Kerk
Markt , 9700 Oudenaarde 50.8435 - 3.6036
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 15.0