Big Jump

OUDENAARDE SPRINGT MEE VOOR PROPER WATER TIJDENS BIG JUMP Wanneer Zondag 9 juli, om 15u Waar Oude Scheldearm, Passantenhaven, Trekweg Linkeroever, 9700 Oudenaarde Meer info en andere locaties www.bigjump.be Spring op zondag 9 juli om 15u mee voor proper water, samen met duizenden anderen in heel Europa. Met hun grote sprong willen de deelnemers aandacht vragen voor waterkwaliteit. Europa legde ...


OUDENAARDE SPRINGT MEE VOOR PROPER WATER TIJDENS BIG JUMP

Wanneer Zondag 9 juli, om 15u
Waar Oude Scheldearm, Passantenhaven, Trekweg Linkeroever, 9700 Oudenaarde
Meer info en andere locaties www.bigjump.be

Spring op zondag 9 juli om 15u mee voor proper water, samen met duizenden anderen in heel Europa. Met hun grote sprong willen de deelnemers aandacht vragen voor waterkwaliteit.

Europa legde via 'de kaderrichtlijn water' haar lidstaten op om tegen 2015 alle Europese waterlopen weer proper en leefbaar te maken. In Vlaanderen zijn grote stappen gezet. Zo zuivert Aquafin vandaag het afvalwater van 80 procent van alle Vlamingen. Maar er is nog veel werk aan de winkel: het afvalwater van 20 procent van de Vlaamse huishoudens komt nog steeds ongezuiverd in onze waterlopen terecht en geen enkele Vlaamse waterloop haalt momenteel de Europese kwaliteitsnorm. Met hun sprong willen de deelnemers politici vragen om van proper water een beleidsprioriteit te maken de komende jaren. En daarom springen we in Oudenaarde voor de vierde keer mee!

De Schelde is de werkende kracht achter de mooie natuur in en rond Oudenaarde. Je vindt er libellen, vissen, eenden, ijsvogels en waterplanten, maar helaas ook zwerfvuil, rioolwater, beton en chemische stoffen. Milieufront Omer Wattez en Natuurpunt Oudenaarde Plus nodigen iedereen met een hart voor een propere Schelde uit om samen een duik te wagen.

De impact van vuil water op de omgeving kan groot zijn. België krijgt wel eens te kampen met zware regenval. Als vuile waterlopen dan overstromen, raakt ook de natuur op het land vervuild. Zonder proper water is er geen duurzame drinkwatervoorziening, geen aangename recreatie, geen overstromingsgebied en geen natuur. Daarom roepen we iedereen op om mee te springen om te tonen dat we proper water belangrijk vinden.

Tijdschema:
13u30: Start
14u00: Verhaal Alina Pralina
15u00: Springen!
15u30: Optreden Lukas
17u00: Einde
Doorlopend: Bar

Met de steun van: stad OUDENAARDE, De Feestwinkel, Optiek VAN OMMESLAEGHE, Natuurkijkers VAN OMMESLAEGHE, TENDE by Vanderhauwaert, CARLO herenkleding, BIO SHOP De Zonnebloem, ASFRA fietsenwinkel, PIMPEL & MEES kinderspeelgoed, Schepen CARINE PORTOIS, dagbladhandel EXPRESS-STORE, Take away-restaurant ARCOBALENO, Frituur 't GOE GEDACHT, brouwerij LIEFMANS, bakkerij ROMBAUT, bakkerij PANDA.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Passantenhaven Oude Scheldearm
Trekweg Linkeroever, 9700 Oudenaarde 50.8429242 - 3.6134607
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
gratis