De wekelijkse donderdagmarkt verhuist!

Omgeving Bekstraat - Parkstraat

Het stadsbestuur heeft in overleg met de marktcommissie en de aannemer geprobeerd om de wekelijkse donderdagmarkt, ondanks de werken, zo lang mogelijk te laten doorgaan op de vertrouwde locatie. Nu wordt het echter te gevaarlijk om de markt nog langer op te stellen op het marktplein en in de Hoogstraat.

Vanaf donderdag 10 november verhuizen de marktkramers daarom naar de Bekstraat, de Parkstraat en een klein deel van de Simon De Paepestraat. De kramen met bloemen en planten blijven op het Tacambaro-plein staan.

Het wordt voor de vaste bezoekers de eerste keer misschien een beetje wennen maar dit mag niemand tegenhouden om de markt te bezoeken! Het stadsbestuur heeft handige plannetjes (zie onderstaande link) gemaakt zodat de bezoekers makkelijk hun vertrouwde kramen terugvinden. De marktkramers staan op de nieuwe locatie alleszins met evenveel enthousiasme klaar voor de klanten!
Als ‘welkomgeschenk’ op de nieuwe locatie, delen de marktkramers op donderdag 10 november gratis herbruikbare boodschappentassen uit.

Wie met het openbaar vervoer komt, kan gebruik maken van de stopplaatsen van De Lijn op het Tacambaroplein en aan het Burgemeester Thienpontstadion in de Prins Leopoldstraat. Van daar uit is het vijf minuutjes stappen.
Ook zullen elke donderdag vanaf 7u30 de toiletten in het Cultureel Centrum ‘De Woeker’ speciaal geopend worden voor de bezoekers van de markt.

Eens de werken op en rond de Markt achter de rug zijn, kunnen de marktkramers opnieuw terecht op een gloednieuw, heraangelegd marktplein!

Terug naar nieuwsoverzicht