Oproep: Naam voor het nieuwe zwembad

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van het nieuwe zwembad.

We zoeken nog een naam voor het nieuwe zwembad.
Alle suggesties kunnen gemaild worden naar communicatie@oudenaarde.be vanaf heden tot half maart.
De bedenker van de geselecteerde naam mag van Sportoase een jaar lang gratis zwemmen!

Op zaterdag 29 april kan iedereen tijdens een opendeurdag een kijkje nemen voor en achter de schermen en op zondag 30 april worden de eerste zwemmers verwelkomd.

Het huidige zwembad blijft open tot en met zaterdag 15 april.

Voor de bouw en de uitbating van het nieuwe zwembad werd een concessieovereenkomst afgesloten tussen het stadsbestuur en de NV Sportoase. Sportoase zal ook instaan voor de afbraak van het huidig zwembad en voor een gedeelte van de omgevings-werken. Ze realiseren er ook een nieuw speelplein. Hierdoor kunnen de werken beter op elkaar afgestemd worden en dus efficiënter uitgevoerd worden.

Het nieuwe zwembad is aanzienlijk groter en moderner dan het huidige. Het grote bad is 20,5 bij 25 meter en krijgt acht in de plaats van zes banen. Dit houdt in dat overdag, naast scholen, ook individuele zwemmers baantjes zullen kunnen trekken. Dat kan nu niet doordat de scholen alle zes banen gebruiken. Het nieuwe zwembad krijgt ook glijbanen en een recreatiebad met onder meer een waterkreek, een bubbelbad, een bruisbult, nek- en massagedouches en een peuterzone met speeltuigen. Ontspannen kan eveneens in een Finse sauna, een biosauna en een hamam.
Bij de nieuwe zwemaccommodatie horen ook een cafetaria met keuken, een polyvalente vergaderzaal en buitenterrassen.

Prins Leopoldstraat

Prins Leopoldstraat
OudenaardeOost-Vlaanderen, Vlaanderen 9700
België
Terug naar nieuwsoverzicht