LAATSTE NIEUWS

Van 15 december 2017 t.e.m. 7 januari 2018
Van 15 tot 17 december en van 22 tot 24 december vindt onze jaarlijkse kerstmarkt plaats. Dit jaar zal je voor het eerst op maar liefst drie gezellige pleinen (Markt, Kleine Markt en Droesbekeplein) kunnen rondkuieren tussen kraampjes met hapjes, drankjes, toffe souvenirs en hebbedingen.
Nu de Markt in een nieuw kleedje steekt, is uiteraard de overdekte schaatspiste opnieuw van de partij. De piste is open vanaf vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018.

Hartveilige stad

Volg gratis een cursus reanimatie

Het stadsbestuur en het Rode Kruis Vlaanderen willen van Oudenaarde een ‘hartveilige’ stad maken en sloten hierover een samenwerkingsovereenkomst.
Beide partners willen zo de overlevingskans verhogen van iemand die in Oudenaarde het slachtoffer wordt van een hartstilstand, en meteen ook de eerstehulpcapaciteiten van de inwoners vergroten.

Onlangs kocht de stad daarom zeven AED’s (Automatische Externe Defibrillator) aan. Deze bevinden zich aan de tekenacademie, aan de muziekacademie, aan het burgemeester Thienpontstadion, aan het begin van de Finse Piste, aan sporthal Groenhof, aan ’t Sportkot en aan de Qubus.

Het plaatsen van deze toestellen was echter slechts een eerste stap: een AED gebruiken is heel eenvoudig, maar moet altijd gecombineerd worden met beademingen en hartmassages. Daarom wil het stadsbestuur nu samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen informeren en opleiden in reanimatie en het gebruik van deze AED’s.

De opleiding reanimatie is volledig gratis maar inschrijven is verplicht.
Geïnteresseerd? Je kan kiezen uit één van onderstaande data:

  • maandag 18 december
  • maandag 29 januari
  • maandag 26 februari
  • maandag 26 maart

De opleiding start om 19u en gaat door in het leslokaal van de brandweerkazerne (Coupure 21).
Inschrijvingen en meer informatie via veiligheid@oudenaarde.be .

De rivieren in Vlaanderen zijn jarenlang sterk vervuild geweest. Mede door de inspanningen van de stad Oudenaarde en Aquafin zien we hier geleidelijk aan verbetering in komen. In opdracht van het Vlaamse Gewest bouwt Aquafin namelijk de nodige infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren. Het gaat dan om de zogenaamde collectoren en zuiveringsinstallaties.

Aquafin bereidt momenteel de uitvoering voor van het project ‘Ontdubbelen verbindingsriolering Rietgracht’ in Oudenaarde. Daarom wordt voor omwonenden en geïnteresseerden een informatieavond georganiseerd, die plaats vindt op donderdag 21 december 2017 om 19.30 uur in de Volkszaal van het stadhuis. De projectverantwoordelijken van Aquafin, de vertegenwoordigers van de stad Oudenaarde, studiebureau Snoeck zullen de werken toelichten en aansluitend vragen beantwoorden.

Dienst burgerzaken in het nieuw!

Uitzonderlijk gesloten op dinsdag 19/12

Momenteel wordt er druk verbouwd in ons Administratief Centrum Maagdendale. We gaan onze publieksgerichte functies bundelen in twee balies op het gelijkvloers: een ‘burgerloket’ en een ‘omgevingsloket’. Zo moeten jullie niet het hele gebouw door maar kunnen de meest voorkomende zaken op het gelijkvloers worden afgehandeld: alle persoonsgebonden zaken (bv. identiteitskaarten, rijbewijs, reispas, aangiftes,…) aan het ‘burgerloket’ en alles rond huis en omgeving (bv. bouw- of omgevingsvergunning) aan het ‘omgevingsloket’.
Centraal komt ook een informatiebalie of ‘snelloket’.

Op dinsdag 19 december neemt de dienst burgerzaken alvast zijn intrek in de nieuwe ruimte. De dienst is daarom die dag uitzonderlijk gesloten.

Vanaf woensdag 20/12 is iedereen dan van harte welkom in ons gloednieuw burgerloket!

Onze stad wordt ‘Hotspot’ op de volgende Voka Open Bedrijvendag (zondag 7 oktober 2018). Dat betekent dat de bedrijven uit de stad de handen in elkaar slaan om duizenden bezoekers warm te verwelkomen en onder te dompelen in de lokale bedrijvigheid.

 Het Open Bedrijvendag team organiseert een handige brainstorm vol tips, stippelt een fiets- of wandelroute uit langs de bedrijven en zorgt er voor dat Oudenaarde als hotspot niet onopgemerkt blijft!

De vakantieopvang voor schoolgaande kinderen gaat door in KBO St Walburga, Smallendam 6, 9700 Oudenaarde en dit tijdens alle schoolvakanties van 7u tot 18u.
De kinderen brengen zelf hun lunchpakket en 10- of 4-uurtje mee.

De opvang wordt verzorgd door een vaste opvangkracht, samen met monitoren.

DAGINDELING:

  • 7u-9u: Aankomst en vrij spel onder toezicht
  • 9u-11u30: Begeleide activiteit. Tussendoor is er de mogelijkheid om een tienuurtje te nuttigen.
  • 11u30-13u30: Middagmaal en vrij spel onder toezicht
  • 13u30-16u: Begeleide activiteit. Tussendoor is er de mogelijkheid om een vieruurtje te nuttigen.
  • 16u-18u: Afhalen van de kinderen en vrij spel onder toezicht

De kinderen moeten gebracht worden tussen 7u en 9u ’s morgens en kunnen afgehaald worden tussen 16u en 18u ’s avonds.
In de kerstvakantie is er GEEN opvang op 25/12 en 26/12 en niet op 1/01 en 2/01.

Er kunnen maximum 42 kinderen opgevangen worden.