LAATSTE NIEUWS

Voor het zevende jaar op rij is Oudenaarde de fiere aankomststad van ‘Vlaanderens Mooiste’, de Ronde van Vlaanderen.
Op 31 maart rijden 16.000 fietsers van over de hele wereld hùn Ronde van Vlaanderen tijdens de “We Ride Flanders” cyclo. Ze trotseren net als hun idolen de Vlaamse hellingen en kasseistroken.
Op zondag 1 april is het dan de beurt aan de elite vrouwen en mannen en het belooft opnieuw een feest te worden! Niet alleen de renners, ook het publiek maakt de koers: beleef daarom de aankomst vanop de eerste rij in het publieksdorp, vlakbij de aankomstlijn van Vlaanderens Mooiste. Dit dorp in de Minderbroedersstraat wordt dit jaar nog groter!
We kijken alvast uit naar wie de 102e editie van de Ronde op zijn naam kan schrijven! U toch ook?
ALLE INFO: www.derondeinoudenaarde.be

Een namiddagje op de Oudenaardse Paaskermis voor jongeren (tot 21 jaar) met een beperking, aangeboden door de foorkramers!
NIEUW! >> Geluidsarme kermis
MEER INFO: Speel-o-theek de Zevensprong (Maagdendale 27 / 055 33 02 34 / speelotheek@oudenaarde.be)

Flandriens. Zij maakten de legende

Schilderijen en tekeningen van Michel Provost

Naar goede gewoonte organiseert de Dienst Cultuur in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen een interessante tentoonstelling met ‘de koers’ als thema.
Dit jaar zochten ze het opnieuw niet te ver van huis en viel hun kennersoog ;-) op het onvolprezen werk van Ronsenaar Michel Provost.

Michel Provost vormt de onbekende schakel tussen de traditionele schilderkunst en het stripverhaal. Michel stelt zelf: “Misschien kun je mijn werken catalogeren onder de noemer Strip-Art.”

Voor deze tentoonstelling creëerde Michel Provost een nieuwe reeks van 10 schilderijen met als titel “Flandriens”.  Zij maakten de legende! Deze Flandriens speelden een belangrijke rol in de rijke geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.

De stadsmonitor is een soort ‘omgevingsscanner’ van de Vlaamse overheid die de huidige toestand van elke Vlaamse stad of gemeente in beeld wil brengen. Ze doen dat aan de hand van meer dan 200 indicatoren die voor een groot deel afkomstig zijn uit een grootschalige bevraging bij inwoners in elke Vlaamse gemeente of stad.

Enkele cijfers:

De Oudenaardisten houden van hun stad: 81% van de inwoners is tevreden over Oudenaarde en maar liefst 92% geeft aan hier graag te wonen!
75% is fier op de stad en 73% is tevreden met onze dienstverlening.

Natuurlijk zijn er ook zaken die beter kunnen: zo scoren we op gebied van fiets- en voetpaden bijvoorbeeld iets onder het gemiddelde. Hier wordt echter reeds volop werk van gemaakt: er komt een veilige fietstunnel onder de N8 in Leupegem en we trekken een aanzienlijk bedrag uit voor de renovatie van voetpaden verspreid over het gehele grondgebied van de stad.

Meer concreet over het dagelijkse leven in Oudenaarde: 89% van de inwoners voelt zich nooit of zelden onveilig, 81% is tevreden over de sportvoorzieningen en ook de capaciteit van de kinderopvang en ouderenzorg (81%) scoren goed!

De resultaten zijn een zeer waardevolle bron van informatie voor ons stadsbestuur: waar liggen de inwoners wakker van? Waar zitten we goed met het huidige beleid en waar is het nodig om bij te sturen?
Het volledige rapport van Oudenaarde kan je HIER downloaden.

Oudenaarde Brouwt

Van leegstand naar ondernemerschap

Het stadsbestuur van Oudenaarde wil jonge en startende ondernemers steunen bij de stap naar een eigen zaak en in één klap meteen ook de leegstand van handelspanden aanpakken!

'Oudenaarde Brouwt' werkt aan een database met leegstaande handelspanden waarvan de eigenaar akkoord is om die als pop-up zaak voor korte termijn te verhuren. Daarnaast hebben we kandidaat ondernemers die op zoek zijn naar dergelijke panden.
Het stadsbestuur probeert de match te maken tussen eigenaar en kandidaat ondernemer!

ALLE INFO VIND JE HIER!

Infoavond kinderwens

Omgaan met vruchtbaarheidsproblemen

Kinderen krijgen. Het lijkt iets vanzelfsprekend… maar wat als het niet lukt? Tijdens deze avond gaan we dieper in op wat dit hele proces teweeg brengt. Hoe ga je er zelf mee om?
Welke impact heeft het op je relatie en je omgeving? Met wie praat je erover?
Je krijgt een aantal waardevolle inzichten en tips mee en na de voordracht is er ruimte voor een informele babbel.
Deze voordracht richt zich op iedereen die zelf of in de nabije omgeving geconfronteerd wordt met vruchtbaarheidsproblemen.

Donderdag 22/03/18 van 19u tot 21u in het Sociaal huis, Meerspoort 30.
De infoavond is gratis, maar inschrijven is verplicht (huisvanhetkind@oudenaarde.be of 055 33 51 24)